Rover MT är en säker inspektionsdrönare för infrastruktur

Köp CUAV Rover MT hos pitchup.se

CUAV Rover MT finns hos pitchup.se

CUAV Rover MT
Märke: Pitchup
Artikelnummer: ROVER-MT
Lagerantal: Beställningsvara
119 400.00 SEK
Exkl moms: 95 520.00 SEK

Tillgängliga alternativ


* Val av FLIR DUO PRO Sensor:

Antal:     - ELLER -   Lägg till i önskelistan
Jämför

 inspektion infrastruktur med rover mt

Rover MT -
DRÖNAREN FÖR UPPDRAGSKRITISKA APPLIKATIONER I TUFFA MILJÖER

Rover MT är framtagen för arbete i krävande miljöer oavsett om det gäller uppdrag inom infrastruktur, räddningstjänst eller säkerhet/övervakning. Att utföra uppdrag skall vara enkelt, markera området du är intresserad av och låt Rover MT göra resten. Systemet bygger på öppen källkod vilket ger en obegränsad potential för egna applikationer och tjänster, något vi tror att framtidens drönarsystem kommer kräva. Myndigheter behöver ibland operera i områden där normalt drönare inte bör vistas. Räddningstjänst, polis eller operatörer för t.ex. akutbesiktningar inom kraft och infrastruktur måste ibland kunna operera dygnet runt, när och där det behövs, därför är inte Rover MT utelåst av några No Fly Zones. Rover MT serien utvecklas av CUAV AB, ett svenskt utvecklingsbolag av drönarteknik som ingår i samma koncern som Pitchup AB. Rover MT är en drönare framtagen för inspektion inom bland annat infrastruktur, med överlägsen flygtid, upp till 55 minuter. En annan unik och viktig punkt är säkerhetsfunktioner som krypterad kommuikation, därför lämpar den sig väl för inspektion av skyddsobjekt såsom kraftledningar och annan infrastruktur. Rover MT sprider ingen information i molntjänster, använder AES standard kryptering vilket gör att den kan säkerhetsklassas. Eftersom drönaren är utvecklad och testad i Sverige, går vi i god för att den verkligen fungerar när det krävs, även om det är 20 minusgrader efter en storm. Mjukvara för att skapa rapporter (tex. enligt EBR) med position och bild är en självklarhet.

inspektera under broad och tak med rover mt

Fågel, fisk eller mittimellan?

Rover MT är försedd med en 180 graders tiltbar gimbal i nosen, vilket gör att man även kan inspektera föremål ovanför drönaren, te.x. under broar och upp i tak. Gimbalen kontrolleras enkelt av operatören och Rover MT ger inspektören möjligheten att komma åt svårtillgängliga platser. För att ytterligare förbättra möjligheterna att se ordentligt har Rover MT en integrerad strålkastare för den optiska kameran vilket ger möjligheten att belysa mörka områden för att få en tydlig bild.

Rover MT inspektionsdrönare tillverkad i Sverige

Rätt utrustning från början - FLIR Duo Pro Thermal System - Radiometrisk värmekamera!

Rover MT kommer som standard med FLIR Duo Pro kameran som kombinerar hög upplösning, en radiometrisk värmekamera, 4K-färgkamera och en fullständig uppsättning av integrerade sensorer som ger dig världens effektivaste värmekameralösning med dubbla sensorer för kommersiella drönare. MSX tekniken från FLIR är revolutionerande, med bild lager för att ge användaren fantastisk information. 

dubbla sensorer med MSX teknik på flir pro duo hos pitchup
 
 
Redo för geotaggning av bildmaterial
Den integrerade sensorn gör Duo Pro R till ett komplett luftburet mappningspaket. Fullt integrerad GPS-mottagare, IMU, magnetometer och barometer ger alla data som krävs för att skapa korrekt ortomosaik från en luftburen plattform utan integration med externa system.
 
cuav-värmekamera-drönare
Inspektion på högsta nivå
Med digital video via kan piloten växla mellan värmebild och vanlig RGB kamera medan drönaren opererar, visa båda i bild-i-bild-läge eller välja MSX®-blandade bilder medan video och stillbilder registreras på två microSD-kort. Ovan är ett exempel från en av våra tester, när det gäller säkerhet och eftersök av en person. Sensorn hittar och idikerar tydligt personen på värmekameran, på den optiska hade man aldrig sett honom. 
 
Rover MT har överlägsen flygtid och räckvidd


Aldrig utelåst

Det kan finnas tillfällen ibland att operera i områden där normalt drönare inte ska vistas. Räddningstjänst, polis eller operatörer för t.ex. akutbesiktningar inom kraft och infrastruktur måste ibland kunna operera dygnet runt, när och där det behövs, därför är inte Rover MT utelåst av några No Fly Zones.  
Säkerheten är viktig för oss så under våra utbildningar går vi igenom rutiner för att operera Rover MT på ett säkert sätt och vilka regler som gäller för att flyga i vårt luftrum. Vi låser inte möjligheter för våra kunder, vare sig det gäller mjukvara eller hårdvara.

 

Nå ut med förnödenheter med drönaren rover mt

CUAV CARGO HOOK 
 
Med tillbehöret CUAV Cargo Hook kan Rover MT flyga ut med förnödenheter, komradio, mobiltelefon, first aid, GPS tracker eller reservdelar till en fördefinierad plats, helt autonomt eller via manuell flygning. Operatören ser om det är klart under drönaren och släpper lasten. Ett tillbehör som både kan rädda liv eller spara tid vid en reparation. Här kan operatören enkelt skapa ett flyguppdrag, flyga till en bestämd position och släppa sin last, för att sedan autonomt återvända till drönarens startplats. 
 
remote control devices for cuav rover mt
Dina behov, din kontroll.
Beroende på nyttolast och arbetsmiljö, kräver kanske din Rover MT en egen lösning för kommunikation eller dataöverföring. Vi har möjliggjort räckvidder på mellan 10 till 20km beroende på valt länksytem, har vi tillgång till LTE/4G är det obegränsat. Vi använder oss av krypterade förbindelser, för att höja säkerheten och försvåra för obehöriga att ta över data och kontroll i drönaren. Vi har system för flera operatörer, vidare länkning av data och kontroll. Vi kan också streama högupplöst video till flera skärmar via nätverk, så flera kan ta del av informationen från drönaren. Dock utan att tumma på säkerheten.
 
IT säkerhet för drönare - Rover MT
Samverkan över Internet

Ibland krävs extern kompetens eller ledning för att fatta rätt beslut. Som tillbehör till Rover MT finns en modul för att integrera kontroll och live video till en ledningscentral. All data och video som skickas över nätet är krypterat och använder VPN för att säkra informationen. Det gör att vi kan upprätthålla säkerheten även vid dessa situationer. Kommunikation mellan drönare, operatör och ledningscentral sker via LTE/4G uppkoppling.  Det innebär att en erfaren inspektör inte behöver flyga själva drönaren, utan det kan en flygutbildad operatör göra, medans besiktning sker på distans. Ett annat behov vi kan tillgodose med Rover MT är att via en ledningscentral även ge möjlighet till att samverka, för att helt konrtollera en eller flera Rover MT drönare direkt över Internet, naturligtvis via en säker och krypterad förbindelse. 

 
 
 
 

cuav rover mt specifikationer

 
Specifikationer
 
AIRCRAFT   REMOTE CONTROLLER  
       
Lenght 640 mm Name  CUAV OP CENTER PRO
Width 530 mm    
Height 275 mm Operating Frequency  2.400~2.483 GHz
Ground clearance 170 mm Encryption:  AES128, AES 256
Weight (with battery)  3920 g Modulation:  OFDM
Weight (without battery)  2420 g Transmission Distance  CE: 10-15 km (12-20 km tower antenna)
Max. Takeoff Weight (MTOW)  4400 g EIRP  20dBm@2.4G
Operating Temperature  -15 to 45°C Connection types:   2 x USB, 2 x Serial data, Bluetooth
Motor Model  B4008 500W Power Supply  Built-in battery 3h operational time
Propeller Model  1555 Capability:  Relay - MESH
    Mobile Device Holder  Supports smartphones and tablets
PERFORMANCE   Multi Drone Control 3
    Tactile and Audio feedback: Yes
Hovering Accuracy  Vertical: 0.5 m, Horizontal: 0.8 m    
Max. Speed of Ascent  4 m/s BATTERY   
Max. Speed of Descent  4 m/s    
Max. Wind Resistance  13 m/s Name  CUAV ROVER SC POWER CELL
Max. Speed  15 m/s Model 20700
Hovering Time No payload: 58 min; 400g payload: 47 min Capacity  17 Ah
    Voltage  22,2 V
FLIGHT CONTROL SYSTEM   Type  LiNiCoAlO2
    Energy  377,4 Wh
Model  CUAV PX4 FMUv5 3 x REDUNDANCY Net Weight  1495 g
GNSS  NEOM8 Industry leading –167 dBm navigation sensitivity Operating Temperature  -15°C to 40°C
RTK  Real Time Kinematics (RTK) NEOM8P Optional Charging Temperature  0°C to 40°C
Acquisition  Cold start 26S/Hot start 1.5S/Aided start 2S/ Reacquisition 1S    
Receiver Type: 72 Channels (GPS/QZSS L1 C/A, GLONASS L10F, BeiDou B1I, Galileo E1B/C,  CHARGER  
  SBAS L1 C/A: WAAS, EGNOS, MSAS, GAGAN) Voltage Output  22,2 V
    Power Rating  350 W

 

 

 

Beskrivning

 inspektion infrastruktur med rover mt

Rover MT -
DRÖNAREN FÖR UPPDRAGSKRITISKA APPLIKATIONER I TUFFA MILJÖER

Rover MT är framtagen för arbete i krävande miljöer oavsett om det gäller uppdrag inom infrastruktur, räddningstjänst eller säkerhet/övervakning. Att utföra uppdrag skall vara enkelt, markera området du är intresserad av och låt Rover MT göra resten. Systemet bygger på öppen källkod vilket ger en obegränsad potential för egna applikationer och tjänster, något vi tror att framtidens drönarsystem kommer kräva. Myndigheter behöver ibland operera i områden där normalt drönare inte bör vistas. Räddningstjänst, polis eller operatörer för t.ex. akutbesiktningar inom kraft och infrastruktur måste ibland kunna operera dygnet runt, när och där det behövs, därför är inte Rover MT utelåst av några No Fly Zones. Rover MT serien utvecklas av CUAV AB, ett svenskt utvecklingsbolag av drönarteknik som ingår i samma koncern som Pitchup AB. Rover MT är en drönare framtagen för inspektion inom bland annat infrastruktur, med överlägsen flygtid, upp till 55 minuter. En annan unik och viktig punkt är säkerhetsfunktioner som krypterad kommuikation, därför lämpar den sig väl för inspektion av skyddsobjekt såsom kraftledningar och annan infrastruktur. Rover MT sprider ingen information i molntjänster, använder AES standard kryptering vilket gör att den kan säkerhetsklassas. Eftersom drönaren är utvecklad och testad i Sverige, går vi i god för att den verkligen fungerar när det krävs, även om det är 20 minusgrader efter en storm. Mjukvara för att skapa rapporter (tex. enligt EBR) med position och bild är en självklarhet.

inspektera under broad och tak med rover mt

Fågel, fisk eller mittimellan?

Rover MT är försedd med en 180 graders tiltbar gimbal i nosen, vilket gör att man även kan inspektera föremål ovanför drönaren, te.x. under broar och upp i tak. Gimbalen kontrolleras enkelt av operatören och Rover MT ger inspektören möjligheten att komma åt svårtillgängliga platser. För att ytterligare förbättra möjligheterna att se ordentligt har Rover MT en integrerad strålkastare för den optiska kameran vilket ger möjligheten att belysa mörka områden för att få en tydlig bild.

Rover MT inspektionsdrönare tillverkad i Sverige

Rätt utrustning från början - FLIR Duo Pro Thermal System - Radiometrisk värmekamera!

Rover MT kommer som standard med FLIR Duo Pro kameran som kombinerar hög upplösning, en radiometrisk värmekamera, 4K-färgkamera och en fullständig uppsättning av integrerade sensorer som ger dig världens effektivaste värmekameralösning med dubbla sensorer för kommersiella drönare. MSX tekniken från FLIR är revolutionerande, med bild lager för att ge användaren fantastisk information. 

dubbla sensorer med MSX teknik på flir pro duo hos pitchup
 
 
Redo för geotaggning av bildmaterial
Den integrerade sensorn gör Duo Pro R till ett komplett luftburet mappningspaket. Fullt integrerad GPS-mottagare, IMU, magnetometer och barometer ger alla data som krävs för att skapa korrekt ortomosaik från en luftburen plattform utan integration med externa system.
 
cuav-värmekamera-drönare
Inspektion på högsta nivå
Med digital video via kan piloten växla mellan värmebild och vanlig RGB kamera medan drönaren opererar, visa båda i bild-i-bild-läge eller välja MSX®-blandade bilder medan video och stillbilder registreras på två microSD-kort. Ovan är ett exempel från en av våra tester, när det gäller säkerhet och eftersök av en person. Sensorn hittar och idikerar tydligt personen på värmekameran, på den optiska hade man aldrig sett honom. 
 
Rover MT har överlägsen flygtid och räckvidd


Aldrig utelåst

Det kan finnas tillfällen ibland att operera i områden där normalt drönare inte ska vistas. Räddningstjänst, polis eller operatörer för t.ex. akutbesiktningar inom kraft och infrastruktur måste ibland kunna operera dygnet runt, när och där det behövs, därför är inte Rover MT utelåst av några No Fly Zones.  
Säkerheten är viktig för oss så under våra utbildningar går vi igenom rutiner för att operera Rover MT på ett säkert sätt och vilka regler som gäller för att flyga i vårt luftrum. Vi låser inte möjligheter för våra kunder, vare sig det gäller mjukvara eller hårdvara.

 

Nå ut med förnödenheter med drönaren rover mt

CUAV CARGO HOOK 
 
Med tillbehöret CUAV Cargo Hook kan Rover MT flyga ut med förnödenheter, komradio, mobiltelefon, first aid, GPS tracker eller reservdelar till en fördefinierad plats, helt autonomt eller via manuell flygning. Operatören ser om det är klart under drönaren och släpper lasten. Ett tillbehör som både kan rädda liv eller spara tid vid en reparation. Här kan operatören enkelt skapa ett flyguppdrag, flyga till en bestämd position och släppa sin last, för att sedan autonomt återvända till drönarens startplats. 
 
remote control devices for cuav rover mt
Dina behov, din kontroll.
Beroende på nyttolast och arbetsmiljö, kräver kanske din Rover MT en egen lösning för kommunikation eller dataöverföring. Vi har möjliggjort räckvidder på mellan 10 till 20km beroende på valt länksytem, har vi tillgång till LTE/4G är det obegränsat. Vi använder oss av krypterade förbindelser, för att höja säkerheten och försvåra för obehöriga att ta över data och kontroll i drönaren. Vi har system för flera operatörer, vidare länkning av data och kontroll. Vi kan också streama högupplöst video till flera skärmar via nätverk, så flera kan ta del av informationen från drönaren. Dock utan att tumma på säkerheten.
 
IT säkerhet för drönare - Rover MT
Samverkan över Internet

Ibland krävs extern kompetens eller ledning för att fatta rätt beslut. Som tillbehör till Rover MT finns en modul för att integrera kontroll och live video till en ledningscentral. All data och video som skickas över nätet är krypterat och använder VPN för att säkra informationen. Det gör att vi kan upprätthålla säkerheten även vid dessa situationer. Kommunikation mellan drönare, operatör och ledningscentral sker via LTE/4G uppkoppling.  Det innebär att en erfaren inspektör inte behöver flyga själva drönaren, utan det kan en flygutbildad operatör göra, medans besiktning sker på distans. Ett annat behov vi kan tillgodose med Rover MT är att via en ledningscentral även ge möjlighet till att samverka, för att helt konrtollera en eller flera Rover MT drönare direkt över Internet, naturligtvis via en säker och krypterad förbindelse. 

 
 
 
 

cuav rover mt specifikationer

 
Specifikationer
 
AIRCRAFT   REMOTE CONTROLLER  
       
Lenght 640 mm Name  CUAV OP CENTER PRO
Width 530 mm    
Height 275 mm Operating Frequency  2.400~2.483 GHz
Ground clearance 170 mm Encryption:  AES128, AES 256
Weight (with battery)  3920 g Modulation:  OFDM
Weight (without battery)  2420 g Transmission Distance  CE: 10-15 km (12-20 km tower antenna)
Max. Takeoff Weight (MTOW)  4400 g EIRP  20dBm@2.4G
Operating Temperature  -15 to 45°C Connection types:   2 x USB, 2 x Serial data, Bluetooth
Motor Model  B4008 500W Power Supply  Built-in battery 3h operational time
Propeller Model  1555 Capability:  Relay - MESH
    Mobile Device Holder  Supports smartphones and tablets
PERFORMANCE   Multi Drone Control 3
    Tactile and Audio feedback: Yes
Hovering Accuracy  Vertical: 0.5 m, Horizontal: 0.8 m    
Max. Speed of Ascent  4 m/s BATTERY   
Max. Speed of Descent  4 m/s    
Max. Wind Resistance  13 m/s Name  CUAV ROVER SC POWER CELL
Max. Speed  15 m/s Model 20700
Hovering Time No payload: 58 min; 400g payload: 47 min Capacity  17 Ah
    Voltage  22,2 V
FLIGHT CONTROL SYSTEM   Type  LiNiCoAlO2
    Energy  377,4 Wh
Model  CUAV PX4 FMUv5 3 x REDUNDANCY Net Weight  1495 g
GNSS  NEOM8 Industry leading –167 dBm navigation sensitivity Operating Temperature  -15°C to 40°C
RTK  Real Time Kinematics (RTK) NEOM8P Optional Charging Temperature  0°C to 40°C
Acquisition  Cold start 26S/Hot start 1.5S/Aided start 2S/ Reacquisition 1S    
Receiver Type: 72 Channels (GPS/QZSS L1 C/A, GLONASS L10F, BeiDou B1I, Galileo E1B/C,  CHARGER  
  SBAS L1 C/A: WAAS, EGNOS, MSAS, GAGAN) Voltage Output  22,2 V
    Power Rating  350 W

 

 

 

Taggar: