Pitchup Explorian 4 Duo

Pitchup Explorian 4 Duo
Märke: Pitchup
Artikelnummer: EXP4-DUO
Lagerantal: Beställningsvara
Pris: 299 000.00 SEK
Exkl moms: 239 200.00 SEK
Antal:     - ELLER -   Lägg till i önskelistan
Jämför
Pitchup Explorian 4 Duo är en industriell drönare för inspektion
 


Pitchup Explorian 4 Duo är utformad för yrkesverksamma som använder eller vill använda drönarteknik för mer exakt, effektiv och säker läges och datainsamling vid inspektioner. Explorian 4 DUO är en svensk produkt, konstruerad av Pitchup AB, och tillverkas i Sverige för att tillmötesgå höga industriella krav. Vi är mycket stolta att kunna presentera Explorian 4 med något så unikt som Duo System. Precis som alla modeller i Explorian 4 serien är de vädertåliga, och på Duo är hela kamerasystemet dessutom IP54 klassat. 

Explorian 4 Duo kan flygas helt autonomt. Med de medföljande verktygen kan flygrutter planeras i lugn och ro, för att enkelt verifieras och laddas över till drönaren innan flygning. Här kan operatören fullfölja hela flygningen från start till landning genom ett praktiskt gränssnitt. All verksamhet kan genomföras via detta gränssnitt, vilket skapar en stor rörlighet och portabilitet. Navigation och flygdata visas och kan ändras i realtid, och ger ett komplett verktyg för olika arbetsuppgifter. Explorian 4 Duo kan helt realisera autonom flygning utan mänsklig inblandning, detta minskar avsevärt komplexiteten för yrkesmässig användning och har i stor utsträckning förenklat användningen av Explorian 4 Duo.
 
 

Vad är Duo System?
 
Vid inspektion behövs det oftast två typer av sensorer/kameror. En högupplöst zoom kamera och en högupplöst radiometrisk värmekamera. Oftast är detta två helt separata moduler, som kräver två flygningar för en komplett datainsamling. Med Duo får man allt i ett. Duo har både en optisk zoom och en zoombar värmekamera på hela 640px. Duo är dessutom helt IP54 klassad, så den tål både damm och vatten. Något som är helt unikt.
 
Optisk sensor på hela 16 Megapixlar och 10x zoom.
Den optiska kameran i Duo är på hela 16 Megapixlar (motsvarande produkter är oftast på 2Mp).Det ger ett fantastiskt underlag och knivskarpa bilder för inspektion och dokumentation. Den optiska kameran klarar även att spela in video i full 1080 HD-kvalitet. Utustad med 10x optisk zoom kommer du riktigt nära det du vill inspektera utan risk för kollision med drönaren.

Radiometrisk zoombar värmekamera på 50Hz.
Den termiska sensorn, eller värmekameran i Duo har en hög upplösning på 640px och något otroliga 50Hz (motsvarande produkter är oftast på 8.3Hz). Det är alltså bilder per sekund. Det är även en äkta radiometrisk kamera, vilket betyder att den ger korrekta mät-temperaturer och lagrar värmestatus i varje pixel för full radiometrisk dokumentation / analys. Data lagras som 16 bit fullt radiometrisk IR-video(IRV). Värmekameran har även 16x(!) digital zoom och en mät-noggrannhet på +/-2%.  Här nedan ser du exempel på vad Duo levererar. Dessa bilder är dock kraftigt förminskade, kontakta oss för orginalstorlek.
 
 

 
Exempel: Överhettning i anslutningsbeslag (bilderna här är kraftigt förminskade, kontakta oss för original storlek/kvalitet)
 
 
Exempel: Överhettning i gnistgap 
 

 
Exempel: Överhettning i underledarströms platta.
 
 
Exempel på industritillämpningar inkluderar:
 
  • Infrastruktur Inspektioner - arbete nära kraftledningar, telekommunikationstorn och broar sätter inspektörer i risk för fall och stötar. Explorian 4 Duo förbättrar säkerheten eftersom arbetet kan utföras från marken och på distans. Explorian 4 Duo kan identifiera millimeterstora fel i byggnader, vägar och broar i realtid, vilket gör dessa operationer säkrare och mer effektivt.
  • Kraftnätsinspektioner - underhållsplanering kan vara kostsamt och tidskrävande. Med den stabila och väderbeständiga Explorian 4 Duo plattformen, kan omfattande nätverk och kraftledningar visualiseras med oöverträffad detaljrikedom och vertikal infrastruktur, såsom vindkraftverk och offshore oljeplattformar, kan inspekteras från alla vinklar. Möjlighet till att växla kamerabild i luften gör att du kan nyttja två kameror samtidigt vid t.ex. inspektion. Slå bara över till värmekameran för att kontrollera isolatorer på kraftledningar. Samtidigt som du dokumenterar vegetationen kring ledningsgatorna med den andra kameran.
  • Byggplats Mapping - prospektering och kartläggning behöver ofta utföras oberoende av väderförhållanden och andra externa faktorer. Explorian 4 Duo är en robust plattform som syftar till att hantera tuffa förhållanden. Explorian 4 Duo ger byggplatschefer ett effektivt verktyg för att granska framstegen och arbetsflöde, vilket garanterar en effektivare resursanvändning.
  • Räddningstjänst - när tiden är av vikt och väderförhållanden är dåliga, kräver insatsen ett mångsidig och pålitlig verktyg. Med Explorian 4 Duo kan man snabbt visa visuella och värmesensor material. Här ger Explorian 4 Duo en lägesbild av potentiellt farliga situationer såsom bränder, eftersök och naturkatastrofer. Räddningsledare kan använda data som samlats in av Explorian 4 Duo för att ta smartare och bättre beslut, skydda liv och egendom och samtidigt minimera säkerhetsrisker för räddningspersonal.
 
 
 
Kontroll och videoöverföring.
Explorian 4 Duo kommer med en kraftfull radiokontroll med många möjligheter. Planera avancerade rutter för autonom flygning, survey uppdrag mm via ett enkelt gränssnitt på en vanlig apple ipad. Med den digitala videolänken får du HD kvalitet bildöverföringen som standard, dessutom med ca3,5km räckvidd. Möjlighet till att växla kamerabild i luften gör att du kan nyttja två kameror samtidigt vid tex. inspektion. Slå bara över till värmekameran för att tex. kontrollera isolatorer på kraftledningar. Samtidigt som du dokumenterar vegetationen kring ledningsgatorna.
 
 

Flygstid och säkerhet
Kvalitet och säkerhet är hörnstenarna i Explorian 4 Duo. Strukturen var avsedd att innesluta elektriska komponenter av högsta kvalitet på ett rationellt och vädertåligt sätt. Gömd i en snygg design bär Explorian 4 Duo ett kraftfullt Litium Polymer batteri, vilket ger ca 30 minuters aktionstid lastad på standard batteriet. Alla komponenter av EXPLORIAN 4 är noga utvalda för att bilda den mest balanserade och tekniskt fulländade industriella UAS drönaren av idag.
 
Mobilitet
 
Det högkvalitativa stegchassiet är smart designat för att ge en resonansfri miljö för all utrustning ombord. Explorian 4 Duo är naturligtvis fällbar, vilket innebär att du har en plattform som du enkelt kan packa in i den medföljande tåliga transportväskan och som får plats i baksätet eller bagageluckan på en bil. På bara några minuter är Explorian 4 Duo redo att användas från transportläge. Inga verktyg krävs för att göra drönaren startklar. 
 
 
 
Utrustningsmöjligheter
 
Då vi själva ständigt utvecklar tillbehör för denna plattform kommer det hela tiden nya möjligheter. Vi har flera tillbehör på gång, såsom LTE/4G videostream för att sända videomaterial live till valfri internetuppkopplad dator, tex. i en ledningscentral. Vi kan även utrusta Explorian 4 Duo med transponder teknik enligt ADS-B. Önskar du RTK möjligheter kan vi även hjälpa dig med det.
 
 
Vi levererar Explorian 4 Duo med
 
Loggbok och servicehandbok.
Serviceavtal.
Transportväska för all utrustning.
Färdigt underlag för Transportstyrelsen UAS 1B.
Levereras som flygfärdig plattform.  
Grundläggande utbildning av operatör – pilot 1 st
 
 
Specifikation: Explorian 4 Duo
 
Flygtid (standard batteri)  
Utan last 38min
Med last (duo) 30min
   
Värmekamera   
Ingår som standard Ja
Upplösning 640 x 480
Bilder per sekund (Hz) 50 Hz
Digital zoom möjlighet 16x
Mätområde -20° to 150°C
Temperatur nogranhet +/- 2%
Radiometrisk Ja
Antal bitar 16bit
Vädertålighet Ja - IP54
Filformat foto IMA med 16 bit mätbar data  & JPEG
Filformat video 16 bit fullt radiometrisk IR-video(IRV) och AVI 
Lagringsmedia micro SD
   
Optisk zoom kamera  
Ingår som standard Ja
Antal pixlar 16 Mp
Max upplösning foto 4920 × 3264 
Max upplösning video 1080
Zoom 10x
Digital zoom Nej
Filformat foto JPEG
Filformat video avi
Vädertålighet Ja - IP54
Lagringsmedia micro SD
   
Radiokontroll  
Räckvidd kontroll (EU) 3,5 km
Videoöverföring kvalitet 720 - 1080p
Separat kamera kontroll  Ja - tillval kommer
Skärm/platta ingår Nej
Skärm/platta typ  Apple IPAD mini
HDMI utgång Ja
   
Batteri  
Batteri standard 22 000 mAh
Batteri tillval 28 000 mAh
Flygtid med tillvals batteri 36 min
   
Kamera placeringar  
Undermontering Ja
Toppmontering Nej (kommande funktion)
   
Batteriladdare  
Uteffekt 1000w
230V Ja
12-24V Ja
Laddar två batteri samtidigt Ja
Övervakning av batterikvalitet Ja
Laddtid standard batteri ca 55 min (för 2 batterier)
   
Transportväska Ja
Material Flight Case
   
Utbildning Operatör  
Ingår Ja
   
UAS Kategori (klass) UAS 1B
 

Beskrivning

Pitchup Explorian 4 Duo är en industriell drönare för inspektion
 


Pitchup Explorian 4 Duo är utformad för yrkesverksamma som använder eller vill använda drönarteknik för mer exakt, effektiv och säker läges och datainsamling vid inspektioner. Explorian 4 DUO är en svensk produkt, konstruerad av Pitchup AB, och tillverkas i Sverige för att tillmötesgå höga industriella krav. Vi är mycket stolta att kunna presentera Explorian 4 med något så unikt som Duo System. Precis som alla modeller i Explorian 4 serien är de vädertåliga, och på Duo är hela kamerasystemet dessutom IP54 klassat. 

Explorian 4 Duo kan flygas helt autonomt. Med de medföljande verktygen kan flygrutter planeras i lugn och ro, för att enkelt verifieras och laddas över till drönaren innan flygning. Här kan operatören fullfölja hela flygningen från start till landning genom ett praktiskt gränssnitt. All verksamhet kan genomföras via detta gränssnitt, vilket skapar en stor rörlighet och portabilitet. Navigation och flygdata visas och kan ändras i realtid, och ger ett komplett verktyg för olika arbetsuppgifter. Explorian 4 Duo kan helt realisera autonom flygning utan mänsklig inblandning, detta minskar avsevärt komplexiteten för yrkesmässig användning och har i stor utsträckning förenklat användningen av Explorian 4 Duo.
 
 

Vad är Duo System?
 
Vid inspektion behövs det oftast två typer av sensorer/kameror. En högupplöst zoom kamera och en högupplöst radiometrisk värmekamera. Oftast är detta två helt separata moduler, som kräver två flygningar för en komplett datainsamling. Med Duo får man allt i ett. Duo har både en optisk zoom och en zoombar värmekamera på hela 640px. Duo är dessutom helt IP54 klassad, så den tål både damm och vatten. Något som är helt unikt.
 
Optisk sensor på hela 16 Megapixlar och 10x zoom.
Den optiska kameran i Duo är på hela 16 Megapixlar (motsvarande produkter är oftast på 2Mp).Det ger ett fantastiskt underlag och knivskarpa bilder för inspektion och dokumentation. Den optiska kameran klarar även att spela in video i full 1080 HD-kvalitet. Utustad med 10x optisk zoom kommer du riktigt nära det du vill inspektera utan risk för kollision med drönaren.

Radiometrisk zoombar värmekamera på 50Hz.
Den termiska sensorn, eller värmekameran i Duo har en hög upplösning på 640px och något otroliga 50Hz (motsvarande produkter är oftast på 8.3Hz). Det är alltså bilder per sekund. Det är även en äkta radiometrisk kamera, vilket betyder att den ger korrekta mät-temperaturer och lagrar värmestatus i varje pixel för full radiometrisk dokumentation / analys. Data lagras som 16 bit fullt radiometrisk IR-video(IRV). Värmekameran har även 16x(!) digital zoom och en mät-noggrannhet på +/-2%.  Här nedan ser du exempel på vad Duo levererar. Dessa bilder är dock kraftigt förminskade, kontakta oss för orginalstorlek.
 
 

 
Exempel: Överhettning i anslutningsbeslag (bilderna här är kraftigt förminskade, kontakta oss för original storlek/kvalitet)
 
 
Exempel: Överhettning i gnistgap 
 

 
Exempel: Överhettning i underledarströms platta.
 
 
Exempel på industritillämpningar inkluderar:
 
  • Infrastruktur Inspektioner - arbete nära kraftledningar, telekommunikationstorn och broar sätter inspektörer i risk för fall och stötar. Explorian 4 Duo förbättrar säkerheten eftersom arbetet kan utföras från marken och på distans. Explorian 4 Duo kan identifiera millimeterstora fel i byggnader, vägar och broar i realtid, vilket gör dessa operationer säkrare och mer effektivt.
  • Kraftnätsinspektioner - underhållsplanering kan vara kostsamt och tidskrävande. Med den stabila och väderbeständiga Explorian 4 Duo plattformen, kan omfattande nätverk och kraftledningar visualiseras med oöverträffad detaljrikedom och vertikal infrastruktur, såsom vindkraftverk och offshore oljeplattformar, kan inspekteras från alla vinklar. Möjlighet till att växla kamerabild i luften gör att du kan nyttja två kameror samtidigt vid t.ex. inspektion. Slå bara över till värmekameran för att kontrollera isolatorer på kraftledningar. Samtidigt som du dokumenterar vegetationen kring ledningsgatorna med den andra kameran.
  • Byggplats Mapping - prospektering och kartläggning behöver ofta utföras oberoende av väderförhållanden och andra externa faktorer. Explorian 4 Duo är en robust plattform som syftar till att hantera tuffa förhållanden. Explorian 4 Duo ger byggplatschefer ett effektivt verktyg för att granska framstegen och arbetsflöde, vilket garanterar en effektivare resursanvändning.
  • Räddningstjänst - när tiden är av vikt och väderförhållanden är dåliga, kräver insatsen ett mångsidig och pålitlig verktyg. Med Explorian 4 Duo kan man snabbt visa visuella och värmesensor material. Här ger Explorian 4 Duo en lägesbild av potentiellt farliga situationer såsom bränder, eftersök och naturkatastrofer. Räddningsledare kan använda data som samlats in av Explorian 4 Duo för att ta smartare och bättre beslut, skydda liv och egendom och samtidigt minimera säkerhetsrisker för räddningspersonal.
 
 
 
Kontroll och videoöverföring.
Explorian 4 Duo kommer med en kraftfull radiokontroll med många möjligheter. Planera avancerade rutter för autonom flygning, survey uppdrag mm via ett enkelt gränssnitt på en vanlig apple ipad. Med den digitala videolänken får du HD kvalitet bildöverföringen som standard, dessutom med ca3,5km räckvidd. Möjlighet till att växla kamerabild i luften gör att du kan nyttja två kameror samtidigt vid tex. inspektion. Slå bara över till värmekameran för att tex. kontrollera isolatorer på kraftledningar. Samtidigt som du dokumenterar vegetationen kring ledningsgatorna.
 
 

Flygstid och säkerhet
Kvalitet och säkerhet är hörnstenarna i Explorian 4 Duo. Strukturen var avsedd att innesluta elektriska komponenter av högsta kvalitet på ett rationellt och vädertåligt sätt. Gömd i en snygg design bär Explorian 4 Duo ett kraftfullt Litium Polymer batteri, vilket ger ca 30 minuters aktionstid lastad på standard batteriet. Alla komponenter av EXPLORIAN 4 är noga utvalda för att bilda den mest balanserade och tekniskt fulländade industriella UAS drönaren av idag.
 
Mobilitet
 
Det högkvalitativa stegchassiet är smart designat för att ge en resonansfri miljö för all utrustning ombord. Explorian 4 Duo är naturligtvis fällbar, vilket innebär att du har en plattform som du enkelt kan packa in i den medföljande tåliga transportväskan och som får plats i baksätet eller bagageluckan på en bil. På bara några minuter är Explorian 4 Duo redo att användas från transportläge. Inga verktyg krävs för att göra drönaren startklar. 
 
 
 
Utrustningsmöjligheter
 
Då vi själva ständigt utvecklar tillbehör för denna plattform kommer det hela tiden nya möjligheter. Vi har flera tillbehör på gång, såsom LTE/4G videostream för att sända videomaterial live till valfri internetuppkopplad dator, tex. i en ledningscentral. Vi kan även utrusta Explorian 4 Duo med transponder teknik enligt ADS-B. Önskar du RTK möjligheter kan vi även hjälpa dig med det.
 
 
Vi levererar Explorian 4 Duo med
 
Loggbok och servicehandbok.
Serviceavtal.
Transportväska för all utrustning.
Färdigt underlag för Transportstyrelsen UAS 1B.
Levereras som flygfärdig plattform.  
Grundläggande utbildning av operatör – pilot 1 st
 
 
Specifikation: Explorian 4 Duo
 
Flygtid (standard batteri)  
Utan last 38min
Med last (duo) 30min
   
Värmekamera   
Ingår som standard Ja
Upplösning 640 x 480
Bilder per sekund (Hz) 50 Hz
Digital zoom möjlighet 16x
Mätområde -20° to 150°C
Temperatur nogranhet +/- 2%
Radiometrisk Ja
Antal bitar 16bit
Vädertålighet Ja - IP54
Filformat foto IMA med 16 bit mätbar data  & JPEG
Filformat video 16 bit fullt radiometrisk IR-video(IRV) och AVI 
Lagringsmedia micro SD
   
Optisk zoom kamera  
Ingår som standard Ja
Antal pixlar 16 Mp
Max upplösning foto 4920 × 3264 
Max upplösning video 1080
Zoom 10x
Digital zoom Nej
Filformat foto JPEG
Filformat video avi
Vädertålighet Ja - IP54
Lagringsmedia micro SD
   
Radiokontroll  
Räckvidd kontroll (EU) 3,5 km
Videoöverföring kvalitet 720 - 1080p
Separat kamera kontroll  Ja - tillval kommer
Skärm/platta ingår Nej
Skärm/platta typ  Apple IPAD mini
HDMI utgång Ja
   
Batteri  
Batteri standard 22 000 mAh
Batteri tillval 28 000 mAh
Flygtid med tillvals batteri 36 min
   
Kamera placeringar  
Undermontering Ja
Toppmontering Nej (kommande funktion)
   
Batteriladdare  
Uteffekt 1000w
230V Ja
12-24V Ja
Laddar två batteri samtidigt Ja
Övervakning av batterikvalitet Ja
Laddtid standard batteri ca 55 min (för 2 batterier)
   
Transportväska Ja
Material Flight Case
   
Utbildning Operatör  
Ingår Ja
   
UAS Kategori (klass) UAS 1B
 
Taggar: